İçeriğe geç

Silivri Neyi Meşhur Yemek

Silivri neyi ile meşhur?

Marmara Denizi kıyısında yer alan Silivri, uzun ve güzel plajlarıyla ünlüdür. Özellikle yaz aylarında İstanbul ve çevre illerden gelen ziyaretçilerin popüler tatil beldesidir. Selimpaşa, Gümüşyaka ve Kumburgaz gibi plajları, temiz denizi ve güzel plajlarıyla öne çıkmaktadır.

Silivri’nin özellikleri nelerdir?

Silivri, Trakya’da İstanbul’a bağlı, Marmara Denizi kıyısında bulunan bir liman kentidir. Yüzölçümü 860 km²’dir. İlçe arazisi 100-200 km²’dir. Yüksek rakımlarda akarsularla ayrılmış engebeli ovalar ve tepelerden oluşur. Bölgede sıcak ve kurak yazlar, serin ve yağışlı kışlar ile Güney Trakya iklimi görülür.

Silivri’de ne var?

Mimar Sinan Köprüsü ve Heykeli, tuğla tapınaklar, surlar, kapılar, kitabeler, Sadrazam Piri Mehmet Paşa Camisi gibi tarihin izlerini taşıyan pek çok esere ev sahipliği yapan Silivri, kıyı boyunca uzanan ücretsiz plajlarda çocukların rahatça yüzebileceği sığ ve temiz bir denize sahiptir.

Silivri’nin hangi yemeği meşhur?

Özellikle peynirli börekler Silivri’nin en meşhur yemekleri arasında yer alıyor. Peynirli böreklerin yanı sıra deniz ürünleri de Silivri’nin mutfak kültüründe önemli bir yer tutuyor. Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla beslenen balıklar bölgedeki restoranların menülerinde en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor.

Silivri’nin yoğurdu meşhur mu?

Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali kapsamında, ilçenin simgesi haline gelen meşhur Silivri yoğurdunu daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu eşsiz lezzeti vatandaşlarla paylaşmak amacıyla, özenle hazırlanan yoğurtlar davetlilere ikram edildi.

Silivri’nin eski adı nedir?

Antik çağlarda Selymbria veya Selybria olarak bilinen kent, doğal bir limana sahip olması ve önemli ticaret yolları üzerinde bulunması nedeniyle her dönem önemini korumuştur.

Silivri’de ne yetişir?

Silivri arazisi genel olarak düz ve toprak kalitesi iyi olduğundan burada kültür bitkileri yetiştirilmektedir. Bağlarda tarımsal üretim; elma, armut, şeftali, vişne, ayva, erik, kayısı, incir, fındık, zerdeçal, kiraz, badem ve duttur.

Silivri Denizi temiz mi?

Milliyet’ten Gülden Çoktan’ın haberine göre, Halk Sağlığı ve Yüzme Genel Müdürlüğü’nün her 15 günde bir yayınladığı deniz suyu analiz sonuçlarına göre, İstanbul’un en temiz plajları Adalar, Silivri, Büyükçekmece ve Çatalca’da bulunuyor.

Silivri pazarı hangi gün?

Semt pazarımız pazartesi günleri kurulmaktadır. 📅Kuruluş 14 Haziran 2024 Cuma günü gerçekleşecektir. Selimpaşa semt pazarımız 15 Haziran 2024 Cumartesi günü açılacaktır.

Silivri Lavanta Festivali ne zaman?

08 Temmuz 2024 Pazartesi: GELENEKSEL LAVANTA HASAT ŞENLİĞİ – SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDEN COŞKU Silivri Belediyesi, bu yıl Gümüşyaka Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde düzenlediği Geleneksel Lavanta Hasat Festivali ile doğa ve tarım tutkunlarını bir araya getirdi.

Silivri Festivali 2024 ne zaman?

📆 Pazar, 14 Temmuz 2024.

Silivri hangi semte yakın?

Batıda Tekirdağ İli Çorlu ve Marmara Ereğlisi İlçeleri, doğuda İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi, kuzeyde İstanbul İli Çatalca İlçesi, kuzeybatıda Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi, kuzeyde ise Marmara Denizi bulunmaktadır. güney.

Silivri hangi ülkeye ait?

Silivri, Marmara Bölgesi’ndeki İstanbul ilinin bir ilçesidir. İstanbul şehir merkezinin 69 kilometre batısında, D-100 (eski adıyla E-5) karayolu üzerinde bir sahil kasabasıdır.

Keşan’ın hangi yemeği meşhur?

Satir et 90’lı yıllarda Keşan’da kurulmuştur. Kıymayı diğer et çeşitlerinden ayıran en önemli özellik lezzetidir.

Silivri bölgesinde ne yetişir?

Silivri arazisi genel olarak düz ve toprak kalitesi iyi olduğundan burada kültür bitkileri yetiştirilmektedir. Bağlarda tarımsal üretim; elma, armut, şeftali, vişne, ayva, erik, kayısı, incir, fındık, zerdeçal, kiraz, badem ve duttur.

Silivri hangi ile aittir?

Silivri, İstanbul ilinde 41 derece 03 Kuzey ve 28 derece 20 Doğu’nun kesiştiği noktada ve şehir merkezinin 67 km batısında, Marmara Denizi kıyısında yer almaktadır. İlçe, tarım arazileri dahil 860 km2’lik bir alana sahiptir.

Silivri’nin en güzel plajı hangisi?

Semizkum Plajı Silivri’nin en popüler plajlarından biridir. İnce kumu ve sığ denizi ile özellikle çocuklu aileler için uygun bir yerdir. Plajda şemsiye ve şezlong kiralama, duş ve tuvalet gibi olanaklar mevcuttur. Ayrıca kamp yapmak isteyenler için çadır ve karavan alanları da bulunmaktadır.

Silivri’de denize girilir mi?

Silivri, İstanbul’un en ideal sahil beldelerinden biridir. 45 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Silivri’de, sıcaklıklar arttıkça plajlar dolmaya başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir