İçeriğe geç

Memurun Saatlik Izin Hakkı Ne Kadar

Memurun saatlik izin hakkı var mı?

Memurlara saatlik izin verme yetkisi idarenin olup, genel olarak bu izin verilmektedir ancak o dönemde Devlet Personel Başkanlığı ve Danıştay’ın aldığı kararlar göz önüne alındığında, bu iznin yıllık izin veya mazeretli izinden mahsup edilmesinin mümkün olmadığı anlaşılmaktadır.

Memurun izin hakkı ne kadar?

İzin türü İzin süresi 1 yıl izin Performansa bağlıdır; 1 yıl için 20 gün, 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için 30 gün. 2 SAĞLIK İZNİ (Şua izni) 30 gün 3 MAZERET İZNİ (Doğum izni) 16 hafta (doğumdan önce sekiz hafta + doğumdan sonra sekiz hafta) 4 MAZERET İZNİ (Evlat edinme) 8 hafta 23 satır daha

Memur izninde cumartesi ve pazar sayılır mı?

Memurlar izinlerini kullanırken, iznin başlangıcında ve sonundaki hafta sonları izinlerine sayılmayacak, izin sırasındaki resmi tatiller (23 Nisan, 1 Mayıs, 15 Temmuz) ise yıllık izinlerine sayılacaktır. Çalışanlar için olduğu gibi, memurlar için de izin “iş günü” olarak düzenlenmelidir.

Memura idari izin hangi hallerde verilir?

Yasal olarak mazeretli izin; evlenme halinde 3 gün, doğum halinde 5 gün, ölüm halinde 3 gün ve yer değiştirme halinde 1 gündür. 657 mazeretli izin hangi hallerde kullanılır? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, evlenme, doğum, ölüm ve yer değiştirme gibi hallerde mazeretli izin kullanılabilir.

1 saatlik izin maaştan kesilir mi?

1: Ücretten kesinti: Ücretler, çalışanın ay içinde kullandığı tatil saati sayısı ve işveren tarafından verilen tatil saati sayısı için kesilebilir. Bu nedenle, bu hususun iş sözleşmesinde veya işyerindeki uygulamalarda çalışana bildirilmesi veya bildirilmesi gerekir. Bu yetki daha sonra ücretsizdir.

Saatlik izin formuna ne yazılır?

İzin alacak PERSONEL’in tarihi için (..……..) gün/saatini kullanmak istiyorum. İzninizi rica ederim. İMZA ………….……………………….. İlgili kişinin yukarıdaki tarihlerde günlük/saatlik izin kullanması halinde herhangi bir sakınca olmayacaktır.

Devlet memuru arka arkaya izin alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 102. maddesi. 1- Yıllık izin, ihtiyaca ve amiri tarafından uygun görülen zamanlarda, toplu veya taksitli olarak kullanılabilir. 2- Üst üste iki yıl izin aynı anda verilebilir. Cari yıl ve bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.

Devlet memuru kaç defa ücretsiz izin alabilir?

Madde 108(E) şöyle diyor: “Bir memura, yıllık izin için esas alınan süreler bakımından beş yıllık hizmeti tamamlamış olması koşuluyla, toplam bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir. Memur, hizmet süresi boyunca ve en fazla iki kez izin kullanmak için başvuruda bulunabilir.”

Memur hastaneye gittiği gün izinli sayılır mı?

Memurun, sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurması ve hastalığı bakımından muayene edilmesi veya muayene sonrası muayene ve tahlillerin yapılması süresince izinli sayılması, bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresiyle sınırlı olması gerekir.

Perşembe cuma izin alınca Cumartesi kesilir mi?

İş Kanunu’nun 56’ncı maddesinin beşinci fıkrasında “Yıllık ücretli izin süresinin hesabında, tatil dönemine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri tatil süresinden sayılmaz.” hükmü yer almaktadır. Bu hükme göre, cumartesi günleri yıllık izne dahil edilmeyecektir.

Memur resmi tatilde çalışırsa kaç gün izin verilir?

Öte yandan, Kanunun 178’inci maddesinin (a) bendi ile Yönergenin 18’inci maddesinin (d) bendinde; “Öğretmenler hariç olmak üzere, günlük çalışma saatleri dışında fazla mesai ücreti ödenmeden çalıştırılan memurlara 8 gün tatil hakkı tanınır.” hükmü yer almaktadır. Fazla mesai bir gün olarak kabul edilir.” hükmü yer almaktadır.

Memur izni parça parça kullanabilir mi?

Yine aynı kanunun “Yıllık iznin kullanılması” başlıklı 103. maddesinde; “Yıllık izin, amirlerce uygun görülen zamanlarda, ihtiyaç halinde toplu olarak veya parçalar halinde kullanılabilir.

Saatlik izin hakkı kaç saat?

Bir seferde en fazla dört saat tamamlanabilir. Görev alanı, bölüm başkanı tarafından imzalanmadığı sürece terk edilemez.

Devlet memurlarının izin hakları nelerdir?

Devlet memurlarına hangi tür izinler verilmektedir? Devlet memurlarına yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, doğum izni, aile izni, ölüm izni, askerlik izni, evlilik izni, çocukluk hastalığı izni, öğrenim izni, idari izin ve dikkate alınan izin gibi çeşitli izin türleri verilebilir.

Okuyan memura izin verilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108 inci maddesinin (D) fıkrası. Öğrenim süresince aylıksız izin verilebilir.

Memur saatlik izinde il dışına çıkabilir mi?

657 sayılı Kanun, memurların ikamet ettikleri veya çalıştıkları ilden ayrılmalarını yasaklayan bir hüküm içermemektedir. Hukuki açıdan, idari izinli memurlar izinleri sırasında izinsiz olarak ilden ayrılabilirler.

Yarım gün yıllık izin olur mu?

Yasal bir kısıtlama bulunmadığından çalışanların kendi istekleri doğrultusunda yarım gün yıllık izin haklarını kullanmaları mümkün olabilecektir.

Devlet memuru mesai saatleri dışında çalışabilir mi?

Memurların faaliyeti, bu madde uyarınca belirlenen iş yeri ve çalışma saatleri ve süresi ne olursa olsun, yaptıkları hizmetin niteliğine göre mümkündür. Bu konudaki usul ve esaslar Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.

Aylıksız izin nedir?

Ücretsiz izin, iş sözleşmesinin askıya alınması olarak da tanımlanabilir. İş sözleşmesi feshedilmez ve çalışan işten çıkarılmaz. İşverenin ücret ödeme yükümlülüğü yoktur ve çalışanın da iş yapma yükümlülüğü yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Olgun Escort