İçeriğe geç

Çatak In Kaç Tane Köyü Var

Erzurum Çat kaç tane köyü var?

Çat ilçesine bağlı 41 köy ve 43 mezra bulunmaktadır.

Çatak köyü nereye bağlı?

Çatak, Burdur ilinin Altınyayla ilçesine bağlı bir köydür.

Köyceğiz in kaç tane köyü var?

İlçemizde 19 köy, 2 belde ve 4 mahalle bulunmakta olup, ilimiz 6 Aralık 2009 tarihinde 6360 sayılı Kanunun 1. fıkrasına göre büyükşehir belediyesi olmuştur.

Van Çatak eskiden nereye bağlıydı?

Çatak, 1830’lu yıllarda Osmanlı İmparatorluğu tarafından büyük bir şehre dönüştürülmüş ve uzun süre Hakkari feodal yönetimi altında kalmıştır. İlçenin eski adı ŞAĞI HAKKARİ olup, 1865 yılında ilçe teşkilatına dahil edildiğinde ŞİTAK adını almıştır.

Çatak’ta kaç köy var?

Şehir: 1990 sayımına göre toplam nüfusu 21.755 olup, bunun 4.270’i ilçe merkezinde, 17. yüzyılda yaşamaktadır.

Erzurum Çat Alevi mi?

Erzurumlu Aleviler, Erzurum’un Tekman, Hınıs, Aşkale, Şenkaya, Pasinler ve Çat ilçelerinde orta yoğunlukta bulunmakla birlikte, Erzurum merkez ve diğer ilçelerde de önemli bir Alevi nüfusu bulunmaktadır.

Çatak nüfusu ne kadar?

İlçenin yüzölçümü 2.173 km² olup, rakımı 1.512 m’dir. Şehir merkezine uzaklığı 87 km’dir. 2020 adrese dayalı nüfus sistemine göre Çatak’ın nüfusu 20’dir.

Çatak ilçesi nereye bağlı?

Çatak (Kürtçe: Şax), Van ilinin bir ilçesidir.

Çatak sahilleri nerede?

Mavi ve yeşilin buluştuğu Şanlıurfa’da Atatürk Baraj Gölü kıyısında yer alan ve Salda Gölü’ne benzemesi nedeniyle ‘Güneydoğu’nun Maldivleri’ olarak da adlandırılan Çatak Plajları, doğal güzellikleri keşfetmeyi seven ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’nin kaç köyü?

İl sayısı: 81 Büyükşehir belediye sayısı: İlçe sayısı: 922 İl belediye sayısı: İlçe sayısı: 32255 Büyükşehir ilçe belediye sayısı: Köy sayısı: 18254 İlçe belediye sayısı: Bağlı kuruluş sayısı: 23797 Kentsel belediye sayısı : 1 satır daha

Köyceğiz Ege mi akdeniz mi?

KöyceğizLandTürkeiProvinzMuğlaGeografische RegionMittelmeerregionVerwaltung18 weitere Zeilen

Köyceğiz in neresi meşhur?

Köyceğiz denince akla ilk gelenler arasında Dalyan ve Yuvarlakçay gibi doğal yaşam alanları ve Kaunos antik kenti ve kaya mezarları gibi tarihi miraslar yer alıyor. Ayrıca Köyceğiz, alabalık güveciyle de ünlü.

Çatak açılımı nedir?

ÇATAK (Tarım Arazilerinin Çevresel Amaçlarla Korunması Programı)

Aşağı Çatak köyü nereye bağlı?

Çatak, SafranboluÇatakLandTürkeiProvinzKarabükBezirkSafranboluGeografische RegionSchwarzmeerregion11 weitere Zeilen

Çatak kelimesi ne anlama gelir?

Başka bir gelenek de kadınların beyaz başörtüsü taktıkları için “çiti ak” olarak adlandırıldığını ve zamanla “çıtak” kelimesinin bundan türediğini söyler. Kızılcahamam’ın Çıtak adında bir köyü vardır. Berçin Çatak köyü ve Çatak dağı adlarındaki “Çatak”, zamanla değişen Çıtak adından gelir.

Erzurum kaç tane köyü var?

Erzurum’un 21 ilçesi, bu ilçelere bağlı 14 belde ve 967 köyü bulunmaktadır.

Erzurum Çat hangi Türk boyundan?

Erzurum’un güneybatısında yer alır. Şehir merkezine 57 km uzaklıktadır. Osmanlı döneminde Sipahi askerleri tarafından kurulan Türk soylu kabilesi “Ced” üyelerinin ilk yerleşim yeri olan Çat, Anadolu’nun anavatanında tarihi bir öneme de sahiptir.

Erzurum’da kaç tane Alevi köyü var?

Erzurum’da yukarıda sayılanlar dışında mevcut idari yapıya göre dört Alevi köyü Köprüköy, Horasan, Şenkaya ve Olur ilçelerinde bulunmaktadır.

Erzurum Çat eskiden nereye bağlıydı?

Yavi bucak merkezi iken 1937 yılında Ağırçat köyünün ilçe merkezi olmuş, 1939 yılında idari yapısı değiştirilerek Aşkale ilçesine bağlanmıştır. 1946 yılında Oyuklu ilçesi adıyla Erzurum iline bağlanmıştır. 1954 yılında Oyuklu köyü Çat adıyla ilçe merkezi haline getirilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir